Tweede asem, tweede kans

In die eindelose dans van die lewe word ons soms vasgevang in die maalstroom van ons eie stryd. Ons moet uitdagings, teleurstellings en foute in die oë kyk. Dit laat ons struikel en sukkel om asem te skep. So het ons lewens tot stilstand geruk toe ons geliefde kollega ‘n hartaanval gehad het – jonk en gesond …

Met genade van Bo het ons Vader haar na twee hartaanvalle gespaar. En net daar besef ek die waarde van ‘n tweede asem en ‘n tweede kans!

Net soos die gety wat kom en gaan, bring die lewe ook vir ons tye van vernuwing en herontdekking. Dit is in daardie oomblikke van ‘n tweede asem skep wat ons ‘n tweede kans vind, wat ons ware krag en veerkragtigheid onthul word.

Vir sommiges mag ‘n tweede asem soos ‘n fabelagtige droom klink, ‘n verhaal van hoop wat net in sprokies bestaan. Maar in werklikheid is dit ‘n universele ervaring wat ons almal deel. Dit is die oomblik wanneer ons opstaan ná ‘n val, wanneer ons weer begin glo ná ‘n teleurstelling, en wanneer ons herontdek wat dit beteken om mens te wees.

Ons lewensverhale is besaai met oomblikke van ‘n tweede asem. Dit is die herstel na ‘n mislukking, die vergifnis na ‘n stryd, die liefde na ‘n verlies. Dit is die punt waar ons onsself oorwin, ons drome herontdek, en ons passie weer vind. Dit is ‘n oomblik van ongekende moontlikhede, waar ons die keuse maak om op te staan en voort te gaan.

In my eie lewe het ek dikwels gevind dat ‘n tweede asem kom wanneer ek dit die minste verwag. Dit is die oomblik wanneer ek diep in my eie wanhoop gedompel is, wanneer die donkerste skemerings my omring, dat ‘n ligstraal deurdring en my herinner aan die skoonheid van die lewe self. Dit is die oomblik wanneer ek my eie krag ontdek, my eie stem vind, en my eie waarheid omhels.

Maar ‘n tweede asem kom nie sonder ‘n prys nie. Dit vereis moed om op te staan ná ‘n val, om die moeilike pad na vergifnis te stap, en om die onbekende met ‘n oop hart te omhels. Dit is ‘n reis van groei en ontwikkeling waar elke tree ons nader bring aan ons ware self en ook aan ons Skepper. Elke dag bied ons die geleentheid om opnuut te begin, om ons foute reg te stel, en om ons drome te volg. Dit hang van ons af of ons hierdie kanse gryp, of ons onsself in al ons gebroke prag omhels, en of ons glo in die krag van ‘n tweede asem.

Ons mag nie bang wees vir die donkerte nie, want dit is in die donkerste oomblikke wat ons die helderste lig vind. Ons mag nie vrees vir mislukkings nie, want dit is deur ons foute wat ons groei en leer. Ons mag nie skrik vir die onsekerheid nie, want dit is in die onbekende wat ons avonture beleef en onsself vind.

‘n Tweede asem is nie net ‘n oomblik van herlewing nie – dit is ‘n lewenswyse. Dit is die besef dat elke dag ‘n geskenk is, elke oomblik ‘n geleentheid, en elke lewe ‘n wonderwerk.

Mag ons elke dag leef met die besef dat die lewe kosbaar is, dat elke oomblik waardevol is, en dat die tweede asem kragtig is. Want in hierdie besef lê die geheim van ‘n vervulde en betekenisvolle lewe. As jy ‘n behoefte het om uit te reik, as jy jou tweede asem wil kry, of as jy voel die lewe druk ‘n bietjie te veel, stuur gerus vir ons maatskaplike werker, Zané Babinsky, e-pos na [email protected].